Тепер “канцтовари”: журналіст відкрив схему розрахунку Порошенка із “волонтерами”

26.03.2019, 17:15
18144

У мережі з’явилися нові докази підкупу виборців штабом президента Петра Порошенка. Тепер гроші для підкупу або оплати роботи волонтерам називають не “гречка”, а “канцтовари”. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив журналіст Євген Плінский.

Читайте також: “Солодкі вибори”: нардепи від БПП підкуповлюють виборців “ROSHENівськими” тортами (відео)

Плінский зазначив, що йому в руки потрапили документи, які надсилають самі учасники підкупу виборців, яким штаб Порошенко нібито недоплачує. 

“Після мого матеріалу про “адмінресурс” на мітингу Порошенка в Києві люди почали надсилати багато цікавої інформації про роботу Порошенка в Київській області. Найсмішніше, що шлють безпосередньо учасники процесу, зі злістю заявляючи: “Петро Олексійович кидає на гроші недоплачуючи за роботу в його ж інтересах”, – пише журналіст.

За його словами, в одному з документів заступник начальника Києво-Святошинського районного штабу Порошенка Олександр Паламарчук пише службову записку першого заступника Київського обласного штабу Аллі Шкуро про те, що волонтер Федорченко за збір 35 підписів отримала 300 “канцтоварів”, а за 46 підписів 400 “канцтоварів”, хоча згідно розпорядження №61 від 27.01.2019 за таку кількість зібраних підписів повинна була отримати 900 “канцтоварів”. Тобто недоплата склала 200 гривень або “канцтоварів”.

“Одна анкета виходить коштує 11 канцтоварів”, – підрахував журналіст. 

Як пояснив Плінский, Олександр Паламарчук є депутатом Києво-Свяшинскої районної ради від БПП, який у своїй кар’єрі відзначився тим, що на камеру напав на школяра і обіцяв вибити йому зуби за критику. 

“Неофіційно, судячи з документу, Паламарчук курирує агітацію і видачу грошей (канцтоварів) на підкуп в Києво-Святошинському районі Київської області і прямо підпорядкований Аллі Шкуро”, – стверджує Плінский. 

Сама ж Алла Шкуро офіційно займає посаду заступника голови Київської ОДА, Олександра Терещука. На цій посаді Шкуро, від Київського обласного штабу Порошенка, координує роботу по області районних штабів і відповідає за передачу фінансування з області “на місця”.

“Цікаво що на посаду заступника Терещука Шкуро була призначена недавно, 15 січня 2019 і швидше за все під тіньову роботу їй і дали посаду заступника голови ОДА”, – пише журналіст. 

Другий документ – це лист самого глави Київської ОДА Олександра Терещука. У ньому, заступник голови Згурівської РДА Юрій Малафій, який в документі значиться як “Керівник районного штабу”, повідомляє про технічний збій бази даних роботи “волонтерів” і виниклі проблеми по фіксації роботи людей на місцях. Далі Малафій просить Терещука внести зміни в іншу базу, щоб робочі дні волонтерів не пропали.

“Уявляєте масштаб роботи? Цілий Глава Київської ОДА займається контролем фіксації наметів і “волонтерів” і особисто контролює бази робочих днів агітаторів”, – іронізує Плінский.

На наступному документі видно, що крім звичайного штабу у Порошенка є ще й штаб “по полю”. Його і координують безпосередньо в Адміністрації Президента. Заступником цього штабу є Тетяна Миколаївна Дубровіна.

“Офіційно в АП вона головний консультант президента зі зв’язків з Кабміном. Неофіційно – курирує роботу районних штабів Порошенка і здійснює видачу “канцтоварів” в районні штаби”, – підсумував журналіст.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com