Тім Кук обіцяє зменшити вартість на iPhone

30.01.2019, 10:12
9650

Керівник Apple Тім Кук пообіцяв переглянути ціну на iPhone у країнах, де останнім часом відбулося послаблення економіки.

Читайте також: Facebook планує створення платформи “Whatsabook”

У вівторок Тім Кук повідомив видавництву Reuters, що компанія Apple планує знизити вартість на свої смартфони у країнах, де відбулося серйозне ослаблення національних валют відносно долара.

Як повідомив Кук, в країнах, де курси національних валют протягом останнього року знизилися по відношенню до долара, ціна iPhone, “очевидно, значно підвищилась”. Співробітники компанії провели оцінку макроекономічних умов на деяких з ринків. Як уточнив Кук, в результаті в Apple “вирішили повернутися до того, що більше відповідає торішнім місцевими цінами” на продукцію компанії, щоб підвищити обсяги продажів.

За даними Reuters, це другий випадок за 12 років, коли компанія знижує вартість на флагманські смартфони iPhone. Кук не уточнив, про які саме країни йдеться. Представники Apple, як констатує агентство, раніше відзначали, що курс долара національної валюти особливо послабився у Росії, Туреччині і Бразилії. Компанія також зафіксувала зниження обсягів продажів iPhone у Китаї.

У вівторок Apple повідомила, що станом на 29 грудня 2018 року, загальна виручка компанії склала $ 84,31 млрд, а чистий прибуток – $ 19,97 млрд. Обидва показники продемонстрували зниження в порівнянні з даними за перший квартал 2018 фінансового року . Тоді виручка Apple склала $ 88,29 млрд, а чистий прибуток –20,06 млрд, повідомляє ТАСС.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com