Рейтинг найкращих авто для зимової їзди: які машини найбезпечніші?

10.12.2023, 22:00
151073

Пересування зимовими дорогами передбачає особливі вимоги до автомобіля. Від систем повного приводу до розширених функцій безпеки – все це знадобиться водію, якому доводиться їздити по снігу та льоду.

Читайте також: Федоров анонсував нову послугу з продажу авто у “Дії”

Видання gobankingrates.com склало рейтинг із 12 найкращих авто для зимової їзди. Усі вони відповідають найвищим вимогам безпеки та потужності і не підведуть ні в місті, ні на природі.

BMW 3 серії xDrive

Оновлена третя серія від BMW пропонує систему повного приводу у всій лінійці седанів. Комплектація авто включає двигун потужністю 255 кінських сил, систему попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування та двірники з дощовими датчиками. А отже взимку така машина точно не підведе.

Mazda3 Sedan AWD

Японський седан виділяється збалансованим набором технологій безпеки та допомоги водієві i-Activsense. До них відносяться моніторинг сліпих зон, автоматичне екстрене гальмування та автоматичне дальнє світло. А двигун потужністю 191 “конячка” робить пересування засніженими дорогами легким та зручним.

Dodge Charger AWD

Модель поєднує в собі атмосферу маслкара з чудовою продуктивністю і пропонує повний привід у моделях SXT та GT з двигуном V6. Функції, які особливо стануть у нагоді під час пересування по снігу, включають моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, підігрів дзеркал, а також підігрів передніх і задніх сидінь.

Toyota Camry AWD

Водії Camry стверджують, що не уявляють, як могли раніше їздити взимку без системи Safety Sense 2.5+, що включає попередження про лобове зіткнення і автоматичне екстрене гальмування переднім ходом. Якщо додати до нього пакет Cold Weather, ви отримаєте підігрів рульового колеса, дзеркал і передніх сидінь.

Nissan Altima AWD

Усі моделі Nissan Altima із 188-сильним двигуном пропонують також повний привід. А для їзди по снігу стануть в нагоді такі функції, як світлодіодні фари, попередження про лобове зіткнення, попередження про сліпі зони та автоматичне заднє гальмування.

Acura RDX SH-AWD

Повний привід Super Handling та інші зимові функції, такі як попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування та підігрів передніх сидінь, роблять RDX прекрасним вибором для зими. А ще вона пропонує великий дорожній просвіт та сучасні системи допомоги водієві.

Volvo V90 Cross Country

У стандартній комплектації це авто поставляється з повним приводом, адаптивними світлодіодними фарами та набором функцій безпеки, включно з моніторингом сліпих зон та системою запобігання лобовим зіткненням. На додачу йдуть великий дорожній просвіт і пристосований до зими клімат-пакет.

Chevrolet Tahoe 4WD

Це високий автомобіль, в тому числі за рахунок вражаючого дорожнього просвіту. Tahoe також оснащений системами попередження про лобове зіткнення та екстреного гальмування спереду. Також він має світлодіодні фари. Щоби довершити зимовий комплект, авто можна оснастити пакетом Driver Alert Package, який розширює можливості автомобіля на снігу.

Honda CR-V AWD

Нова Honda CR-V забезпечує попередження про лобове зіткнення, а ще вона оснащена світлодіодними фарами та функцією допомоги водію Honda Sensing, що вельми доречно під час пересування по снігу. Підігрів передніх сидінь та бічних дзеркал, а також світлодіодні протитуманні фари довершують комплект опцій для зимової їзди.

Ford Bronco Sport

Американський виробник теж подбав про повний привід для своєї моделі, доповнивши її системою керування далеким світлом та комплектом засобів допомоги водію Co-Pilot360. У моделі Outer Banks також додані функції підігріву та датчики дощу, що дозволить безпечно пересуватись навіть зимовим бездоріжжям.

Hyundai Kona AWD

Повнопривідна Kona оснащена системою попередження про зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням та системою керування далеким світлом. У комплектації SEL до цих опцій додані дзеркала та сидіння з підігрівом, а також двозонний автоматичний клімат-контроль. Що іще потрібно водію у зимовий сезон?

Hyundai Santa Cruz AWD

Ще одна модель корейського бренду у цьому списку пропонує світлодіодні фари, асистент далекого світла та кілька допоміжних засобів для водія, включаючи попередження про лобове зіткнення та автоматичне екстрене гальмування. Модель SEL оснащена підігрівом сидінь та дзеркал, що розширює можливості водіння у зимових умовах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com