ТОП-6 найбільш незвичайних музеїв у всьому світі. ФОТО

7.08.2021, 08:55
98191

Ці музеї варто обов’язково відвідати. Найчастіше люди ходять в музеї, щоб подивитися, що всередині, і не завжди звертають увагу на архітектуру. Іноді найпростіші будівлі приховують неймовірні скарби, але буває і таке, що музей зовні вражає не менше, ніж його вміст, і ось 30 кращих прикладів. Про це пишуть Економічні новини з посиланням на «Новини N».

Шанхайський музей астрономії відкрився 18 липня цього року і є найбільшим астрономічним музеєм в світі. Його спроектував архітектор Томас Дж. Вонг, і в будинку немає прямих ліній або прямих кутів: його форма нагадує про орбітах і геометрії космосу. На відвідувачів чекають як тимчасові, так і постійні виставки різних інструментів і артефактів, пов’язаних з астрономією. У музеї також є сонячний телескоп висотою 24 метрів, обсерваторія, молодіжний астрономічний табір і цифровий небесний театр.


Музей сучасного мистецтва відкрився 22 вересня 2017 року Кейптауні і є найбільшим музеєм сучасного африканського мистецтва в світі. Музей спроектував лондонський дизайнер Томас Хезервік. Будівля являє собою перетворене зерносховище, яке більше не використовувалося. У музеї представлені роботи скульпторів, фотографів і художників зі всієї Африки.

Музей Ераван в Бангкоку був відкритий в 2003 році і славиться велетенською постаттю триголового слона. Цей музей – творіння архітектора Лека Віріяпанта. Слон зроблений з бронзи і важить 250 тонн, і частина музею розташовується безпосередньо всередині нього. І там є на що подивитися: у музеї представлені китайські вази часів династій Мін і Цин, кераміка з Європи, реліквії і статуї Будди.


Музей Сальвадора Далі в Санкт-Петербурзі, штат Флорида, був заснований в 1982 році, проте нова будівля зі скляним під’їздом і дахом відкрили 11 січня 2011 року. Це доповнення до музею спроектував Ян Веймут. Скляний міхур на фото називають «Енігма», і він складається з 1062 трикутних шматочків скла. У музеї відвідувачів чекають 96 картин маслом, понад 100 акварелей 1300 графічних робіт, фотографії, скульптури та інші експонати. У цьому музеї знаходиться одна з найвідоміших робіт Далі, «Дезінтеграція постійності пам’яті».


Художній музей в Тигрі, провінція Буенос-Айрес, був побудований в 1912 році. Колись це був розкішний клуб для багатих і знаменитих, але в 2006 році він офіційно став музеєм. Елегантна будівля було спроектували Пабло Патер і Луїс Дюбуа, слідуючи французько-італійським архітектурним стилям. Основна колекція музею складається з аргентинського мистецтва 19 і 20 століть, але інтер’єр сам по собі теж витвір мистецтва: тут можна побачити, наприклад, венеціанські дзеркала і французькі люстри.


Художній музей Мілуокі був заснований в 1888 році і на цей момент зібрав колекцію з 30 000 творів мистецтва. Найцікавіша частина музею – Павільйон Квадраччі, спроектований Сантьяго Калатрава і відкритий в 2001 році. У будівлі є рухомі крила, які змінюють положення в залежності від часу дня для захисту від сонця. Експонати в колекції варіюються від античності до наших днів. В їх число входять картини, скульптури, гравюри, малюнки, декоративно-прикладне мистецтво, фотографії, а також народне мистецтво і роботи самоучок.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com