Трамп готовий підписати оборонний бюджет США з видатками на допомогу Україні

12.12.2019, 11:12
56368

Президент США Дональд Трамп заявив про свою готовність негайно підписати закон про Державний оборонний бюджет (NDAA) на 2020 рік після того, як за нього проголосує Конгрес.

Читайте також: Демократи висунули два звинувачення Трампу через тиск на Україну

Таку заяву американський лідер зробив у Twitter.

“Ого! Всі наші пріоритети враховано у остаточному варіанті NDAA: збільшення зарплати для наших військових, відбудова збройних сил, оплачувана відпустка по догляду за дітьми, безпека кордонів та Космічні сили! Конгресе, не треба більше зволікати! Я підпишу цей історичний законодавчий акт негайно!” – написав президент у соцмережі.

В свою чергу, “Голос Америки” повідомляє, що законопроект про бюджет передбачає, серед іншого, надання 300 мільйонів доларів на фінансування Ініціативи з безпеки України. Ініціатива включає летальну оборонну допомогу а також розбудову спроможностей берегової охорони. Зокрема – берегові крилаті ракети та протикорабельні ракети.

У проекті передбачені обов’язкові санкції проти компаній, що беруть участь в газпромівський енергетичному проекті “Північний потік 2”, а також в проекті “Турецький потік”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com