Трамп посварився з членами “Великої сімки” через повернення Путіна до G7

26.08.2019, 09:11
38845

Президент США Дональд Трамп , наполягаючи на повернені Путіна до G7, посварився зі своїми колегами з “Великої сімки” на саміті в Біарріце.

Читайте також: Трамп та Макрон обговорять питання миру на Донбасі під час саміту G7

Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на дипломатичні джерела. За інформацією видання, конфлікт стався ввечері в суботу, 24 серпня, під час вечері на офіційному відкритті саміту.

За даними джерел, Трамп наполягав на тому, що Росії слід повернутися в G7, але з усіх лідерів G7, які знаходилися за столом, його підтримав лише прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте, який йде у відставку. У свою чергу, прем’єр Японії Сіндзо Абе зберігав нейтралітет.

Проти повернення Росії рішуче виступили прем’єр Великобританії Борис Джонсон, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем’єр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Еммануель Макрон і голова Європейської ради Дональд Туск.

Читайте також: Дональд Туск хоче переконати лідерів G7 запросити Зеленського на саміт

“На цьому моменті ситуація почала загострюватися, якщо не сказати більше. Більшість лідерів наполягали на тому, щоб G7 залишалася співтовариством ліберальних демократій, і тому вони сказали Трампу, що не можна дозволити повернутися президенту Путіну, який не відповідає цьому”, – розповів європейський дипломат.

Трамп, у свою чергу, наполягав, що для обговорення питань Ірану, Сирії й КНДР необхідна присутність Росії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com