Треба попереджати про шкоду, як на пачках з-під цигарок: в Україні продають небезпечне печиво

18.08.2021, 16:58
98978

В Україні деякі виробники продають небезпечне печиво, у складі якого суцільні шкідливі добавки. Водночас такі солодощі зазвичай ще і дорого коштують.

Читайте також: У сімейних лікарів з’являться нові функції: що зміниться

Про це розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, пише “Україна 24”.

Експерт розповів, що недавно він влаштував перевірку магазинів у Одесі та був неприємно вражений. В одній із крамниць він помітив кілька упакувань протермінованого печива. А у складі цього продукту часто є шкідливі добавки, як-от: Е102, Е110, Е122, Е124. 

Максим Несміянов вважає, що на етикетці з такою продукцією потрібно писати попередження, як це роблять на упаковках з-під цигарок, зокрема: “впливає на активність і увагу дітей” або “викликає алергічну реакцію”. Водночас наголошує фахівець, ціна такого продукту – понад сто гривень за кілограм. Часто виробники йдуть на хитрість та “Е-шки” приховують під назвами: “сорбат калію” або “уротропін”. 

“Коли купуєте солодощі, дивіться, яка кількість емульгаторів використовувалося, що використовувалося як замінник какао-масла, що замість цукру, читайте склад… Соєвий лецитин є в добавках, навіть якщо цукерки красиві й презентабельні”, – каже Максим Несміянов.

Фахівець наголошує, що якщо все ж хочеться печива, то його краще самостійно спекти вдома з якісних продуктів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com