Труба заявив, що прокуратура покривала Пашинського : деталі справи

9.10.2019, 16:51
46146

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявляє, що прокурори Генеральної прокуратури більше двох років не розслідували справу про постріл народного депутата Сергія Пашинського в людину. Та навіть намагалися її закрити. Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє ″УП″.

Читайте також: Тетяна Чорновіл намагалася зірвати брифінг голови ДБР через арешт Пашинського (відео)

Труба розділив справу на декілька етапів.

За його словами, з лютого 2017 року до вересня 2019 року справу розслідувала Генеральна прокуратура, яка весь час модерувала його на користь народного депутата

″По-перше, громадянин, який отримав кульове поранення, не був визнаний потерпілим… Генеральна прокуратура не розслідувала дії народного депутата як такі, що спричинили іншій особі тяжкі тілесні ушкодження. Цей громадянин навіть не залучався до слідчого експерименту. По-друге, Генеральна прокуратура виділила в окреме провадження хуліганські дії щодо народного депутата і скерувала їх для проведення розслідування в Національну поліцію. По-третє, слідчі Генпрокуратури двічі закривали це кримінальне провадження. Перший раз у 2017 році – тоді Печерський райсуд констатував, що вона винесена передчасно і зобов’язав провести певні слідчі й процесуальні дії. З цього моменту, коли слідство було поновлено Генпрокуратурою, розслідування не проводилося″,– заявив директор ДБР під час брифінгу.

Він також заявив, що це провадження  було закрито вдруге в березні цього (2019-го) року – через 20 днів після того, як справа була передана для розслідування в ДБР.

″Розслідування лише розпочато. Ми розпочали з допитів. Ми не виключаємо, що буде змінена кваліфікація, зокрема, слідчі ДБР під час розслідування  повинні надати, встановити або заперечити факт, що народний депутат, виходячи з автомобіля, тримав у руках зброю. І цьому факту надати юридичну кваліфікацію″, – наголосив Роман Труба.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com