“Труна така собі”: у РФ Міноборони заборонило військові почесті на похороні зека-“вагнерівця”

11.01.2023, 11:01
133954

У Ярославській області РФ 8 січня поховали завербованого до ПВК “Вагнер” зека, 23-річного Євгена Лосєва. Матір загиблого окупанта та місцевих жителів обурила відсутність військових почестей на похороні.

Читайте також: До Білорусі прибув черговий ешелон з російськими військовими

Про це повідомляє місцеве пропагандистське видання 76.ru.

Місцеві обурилися, що на похороні окупанта не прогримів триразовий залп і не було почесної варти. Попрощатися із зеком не прийшли навіть співробітники військкомату.

“Труна закрита була, бо дата стоїть на хресті, що він загинув 15 грудня, а ховали 8 січня. Матері сказали лише 5 січня, що він загинув. Ще 31-го вона весела була, ялинку прикрашала. А в неї син уже загиблим вважався, вона навіть не знала. Все минуло без почестей, труна така собі… Ганебно. Хоч би когось одного відправили. Ось тобі, будь ласка,” — розповідає співрозмовник видання.

Очільниця сільського поселення, де жив Лосєв, повідомила, що в Міноборони РФ навідріз заборонили віддавати на похороні будь-які військові почесті.

“Я зв’язалася з нашим військкомом. Той зв’язався з областю, область зв’язалася з Міністерством оборони. І нам все це заборонили. Тому що людина не служила в армії, вона не військовозобов’язана, вона з місць позбавлення волі служила в ПВК “Вагнер”. Наш військком сказав: “Я чисто по-людськи сам би, незважаючи на це, організував, але, на жаль, Міністерство оборони ці дії не схвалить”, – каже вона.

Очевидно, така позиція російського Міноборони пов’язана з конфліктом між їхнім головою Шойгу та керівником ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com