Три прості способи покращити пам’ять та підвищити концентрацію

20.02.2023, 23:32
136247

Видання Womans World наводить три науково обґрунтовані стратегії, які допоможуть покращити ваші пам’ять та концентрацію.

Читайте також: Гороскоп на завтра: що приготували зірки

Ці поради не лише корисні, але й доволі дотепні. Дотримуючись цих рекомендацій, ви можете зміцнити здоров’я мозку і гарно провести час.

Пасьянс або настільна гра

Проведіть час, граючи у свою улюблену карткову або настільну гру, розкладаючи пасьянс чи збираючи пазл. Дослідження в галузі неврології свідчить, що ведення когнітивно-активного способу життя, за якого ви займаєтеся діяльністю, що заохочує активне мислення, може допомогти відтермінувати початок деменції. Окремий огляд у неврології також показав, що весела розумова діяльність пов’язана з нижчим ризиком хвороби Альцгеймера та інших форм зниження когнітивних функцій.

Чай із прянощами

Чай – не лише смачний напій, він також дуже корисний для здоров’я. Дослідження, опубліковане в Журналі харчування, здоров’я та старіння, показало, що регулярне вживання чаю пов’язане з нижчим ризиком нейрокогнітивних розладів.

Зокрема, чорний чай містить кофеїн та амінокислоту L-теанін, які покращують пильність і концентрацію. Щоб надати чорному чаю додаткового заряду бадьорості, додайте до напою щіпку кориці. Дослідження, опубліковане в Журналі нейроімунної фармакології, показало, що миші, які їли корицю, з більшою ймовірністю виявляли гарні здібності до навчання.

Щоб насолодитися перевагами чорного чаю та кориці, заваріть пакетик напою протягом п’яти хвилин. Викиньте його, потім додайте чверть чайної ложки спеції.

Яблука

Дослідження, опубліковане в Stem Cell Reports, показало, що фітонутрієнти в яблуках стимулюють нейрони, які відповідають за збереження нових спогадів у мишей. Дослідження за участі 921 людини, опубліковане в журналі Neurology, також показало, що флаваноли (рослинні сполуки) у фруктах пов’язані з нижчим ризиком розвитку хвороби Альцгеймера та деменції.

Додаткова порада: коли їсте яблуко, переконайтеся, що ви також їсте шкірку. Шкірка містить кверцетин – антиоксидант, який може захистити здоров’я мозку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com