Це шкідливо: коли фахівці не радять пити чай

30.12.2022, 20:31
133371

Фахівці із здорового харчування не радять пити такий улюблений багатьма напій як чай відразу після їжі. А все тому, що в ньому міститься кофеїн, який заважає засвоєнню заліза в організмі.

Читайте також: Саакашвілі отруїли важкими металами: американський токсиколог оцінює його стан як важкий

Зазначається, що тут все залежить від багатьох факторів, зокрема, кількості, якості чаю, який випивається після їжі, а також часу, який пройшов від споживання. Щоб не зашкодити своєму організму, варто зачекати не менше 40 хвилин і тільки після цього заварювати собі чашку ароматного напою. Також варто звертати увагу на стан здоров’я конкретної людини.

Варто запам’ятати, що чай краще не змішувати з продуктами харчування. Тому відокремлюйте основне приймання їжі та чаювання. Навіть якщо вам дуже подобається запивати бутерброди улюбленим напоєм.

Скільки ж чаю можна випивати в день? Яка доза вважається безпечною для здоров’я людини? Якщо у вас немає хронічних захворювань, можна випивати до 400 мл чаю на добу. Фахівці також радять робити це в першій половині дня. У випадку, коли у людини є ниркова недостатність, підвищений вміст сечової кислоти або сечокам’яна хвороба, краще пити менше чаю.

А ось чай в пакетиках не несе жодної користі організму людини. Тому його краще замінити на листовий. Адже він допомагає уповільнити процеси старіння, відновлює нормальну роботу ШКТ, має антибактеріальну дію та зміцнює захисні функції організму.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com