Цей чай допомагає нормалізувати тиск, поліпшити травлення та знизити запалення в організмі

8.05.2024, 20:06
158428

Це липовий чай, який відомий своїми цілющими властивостями. Його заварюють з квіток дерева – липи. Лікарі рекомендують обов’язково вживати його тим людям, які мають високий тиск, постійно перебувають у стані тривожності, мають проблеми зі сном. Оскільки напій містить флавоноїди та ефірні олії, тому діє не гірше, ніж седативні препарати, але не шкодить організмові. Розповідаємо, яка ще користь липового чаю для здоров’я людини.

Читайте також: Вчені виявили ртуть в одній із найбільш споживаних у світі риб

Яка користь липового чаю для здоров’я людини: що лікує

Знімає стрес і покращує настрій. Завдяки антиоксидантним компонентам, що містяться у квітках липи, чай здатен знімати тривожні стани, тому його дуже корисно пити перед сном.

Протизапальна дія. Біологічно активні речовини, які містяться в напої, зміцнюють імунну систему і зменшують запальні процеси в організмі. Особливо корисним буде чай при застудних захворюваннях.

Налагоджує процеси травлення. Липовий чай містить поліфеноли, які стимулюють вироблення шлункового соку й активізують перистальтику кишечника. Тому напій здатен поліпшувати процеси травлення, розганяти метаболізм і запобігати хворобам шлунку та кишківника.

Нормалізує високий артеріальний тиск. Липовій цвіт мітить кверцитин і рутин, які зміцнюють стінки кровоносних судин і покращують їхню еластичність. Тому липовий чай треба пити усім, хто має проблеми з тиском.

Антиоксидантна дія. Антиоксидантні сполуки, які містить липовий чай, допомагають захистити клітини організму від руйнування вільними радикалами. Тому напій нівелює ризики захворювання на всі види раку.

Покращує стан шкіри. Липовий чай містить достатню кількість вітаміну С, щоб допомогти їй оновитися і покращити пружність та еластичність. Регулярне вживання напою допоможе подовжити молодість і здоров’я вашої шкіри.

Покращує сон. Липовий чай містить речовини, що зміцнюють нервову систему, знімають напругу і мають заспокійливу дію. Тому напій варто пити перед тим, як лягати спати, це допоможе розслабитися і забезпечити глибокій спокійний сон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com