Центр мінімізації митних платежів з обігом 200 млн грн ліквідували в Одесі

23.04.2019, 11:56
22121

В Одесі припинено діяльність центру мінімізації митних платежів (ЦМПП), обсяг імпортних операцій якого становив понад 200 млн грн.

Читайте також: Українці можуть повернути частину зарплати: у ДФС назвали умови

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

У межах розслідування встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги щодо заниження митної вартості товарів під час їх імпорту із-за кордону.

Їм інкримінують порушення закону за частиною 2 статті 364 КК України “Зловживання владою або службовим становищем” (карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років) та частиною 5 статті 191 КК України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” (карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна).

У вказаній схемі фігуранти використовували низку підконтрольних компаній імпортерів та нерезидентів, зареєстрованих в різних країнах світу. На замовлення “клієнтів”-вигодонабувачів фігуранти виготовляли підроблені імпортні контракти, інвойси та інші документи від імені підконтрольних підприємств-нерезидентів щодо імпорту певної продукції. До вказаних документів вносили неправдиві відомості, щодо вартості та кількості ТМЦ, які імпортували в адресу підконтрольних компаній-резидентів.
Підроблені пакети документів використовувалися при митному оформленні товарів, внаслідок чого значно занижувалася фактурна вартість імпортованої продукції та сума митних платежів.

У подальшому ввезені таким чином ТМЦ передавались замовникам-вигодонабувачам та підконтрольним фізичним особам-підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та здійснюють реалізацію товарів у торгівельних центрах та торгових точках на території Одеської області та по всій території України.

За поставлену продукцію замовники розраховувались готівкою без відображення вказаних операцій у податковому обліку, а сформований імпортерами імпортний податковий кредит фігуранти “реалізовували” підприємствам реального сектору економіки.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів у місті Одеса, вилучено 100 печаток підприємств-нерезидентів, печатки компаній-резидентів, реєстраційні документи, первинні та бухгалтерські документи підконтрольних ФСПД та чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність, а також 129 одиниць обладнання для майнінгу вартістю понад 2,5 млн грн, електронні носії інформації, комп’ютерну техніку та 25 тонн сушених абрикос (кураги) на 2,5 млн грн.

Наразі вирішується питання стосовно накладення арешту на вилучений товар. Триває слідство.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com