Центри переповнені: до однієї з країн ЄС прибуває все більше українських біженців

20.02.2024, 12:01
154462

Нідерланди стикаються із проблемою розміщення українських біженців. У муніципальних притулках зайнято понад 99% місць, а люди продовжують прибувати. Внаслідок цього деякі центри можуть тимчасово закритися у найближчі тижні.

Читайте також: Новий наступ Росії: що відбувається на найгарячіших ділянках фронту

Про це повідомляє Telegraaf.

За перші тижні 2024 року до реєстраційного центру в Утрехті звернулися понад 3000 українців. Зазвичай біженці спочатку залишаються в центрі реєстрації в Jaarbeurs, а потім переїжджають до муніципального притулку. Так організували приймання українських біженців від моменту повномасштабного нападу Росії на Україну. Загалом всі українці мають право на місце в муніципальних притулках Нідерландів.

Але доступні місця для притулку в муніципалітетах закінчуються, повідомив Яап Донкер з пожежної станції Veiligheidsregio Utrecht, яка допомагає організовувати притулки.

Притулок при реєстраційному пункті, який розрахований на 140 місць, від початку лютого постійно переповнений. Щодня все більше людей прибуває, а відправити їх нікуди.

“Є ймовірність того, що нам доведеться тимчасово зачинити двері найближчими тижнями. Ми не хочемо цього, але у нас немає іншого вибору, оскільки психічні та фізичні умови життя, такі як гігієна, більше не можуть бути гарантовані. Це означає, що люди можуть опинитися на вулиці”, – сказав Донкер.

У нещодавньому листі до парламенту держсекретар у справах біженців Ерік ван дер Бург зазначив, що він намагатиметься стимулювати “самостійність та участь” українських біженців у Нідерландах, щоб звільнити трохи місць у муніципальних притулках. Одним із варіантів може бути вимога оплачувати притулок, якщо вони мають для цього достатній дохід.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, на кінець січня 2024 року Нідерланди надали статус тимчасового захисту 149 тисячам українців.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com