Цифровий детокс: як перебороти залежність від телефону і почати жити реальним життям

3.03.2024, 12:00
155147

Технології важливі для людей, але коли їх стає занадто багато, страждає наша психіка та й організм в цілому. Тому так важливо час від часу відключатися від технологій та очищати свій розум від електронної мани.

Читайте також: На Сонці з’явилася пляма майже в 10 разів більша за Землю

News Bytes пише: “Якщо ви відчуваєте, що соціальні мережі та інтернет замінили вам реальне життя, ставайте на шлях цифрової детоксикації. Ось 5 корисних порад, як її почати та якими методами користуватися”.

Створіть у будинку зони, вільні від технологій

Простий спосіб практикувати “відключення” – виділити зони вільні від технологічних нововведень та інтернету. Це може бути кухня, обідній стіл або балкон.

Використовуйте ці місця для фізичного спілкування, проведення часу з сім’єю або для відпочинку.

Вимкніть на телефоні повідомлення соціальних мереж

Соціальні мережі, безперечно, найбільший відволікаючий фактор, оскільки змушують постійно думати, що вам написали або надіслали. Так, лише одне невелике повідомлення змушує забути про невідкладні справи і переключитися на другорядні.

Коли ви заблокуєте повідомлення, у вас зникне спокуса постійно перевіряти телефон, що допоможе сконцентруватися та зосередитись на роботі.

Слідкуйте за часом, який проводите в інтернеті

Простий перегляд веб-сайтів або програм соціальних мереж, ігри або програми для покупок, поглинають масу вашого часу. Тому рекомендується встановити його контроль. Це можна робити вручну або за допомогою трекера.

Крім того, можна купувати пакети з обмеженою кількістю трафіку. Це ще один спосіб контролювати час, проведений у мережі.

Будьте уважні вранці

Уникайте спілкування з пристроєм, коли прокидаєтеся. Це стосується перевірки електронної пошти, перегляду новин або соціальних мереж.

Використання телефону відразу після пробудження миттєво створює стресову ситуацію і робить ваш ранок непродуктивним.

Натомість займіться йогою, послухайте музику або почитайте. Ці заняття допоможуть вам забути про смартфон і психологічно підготуватися до нового дня.

Інвестуйте у свої хобі та інші заняття

Якщо ви відчуваєте, що стаєте залежними від гаджетів, зробіть крок назад і подумайте про те, як ви розважали себе без використання технологій.

Якщо це можливо, поверніться до захоплень, які залишилися у минулому або заведіть нові хобі. Це вас нідочого не зобов’язує, але стане гарною альтернативою віртуальному світу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com