Туреччина розпочала військову операцію “Весняний щит” в Сирії

1.03.2020, 16:47
65105

Анкара починає військову операцію у відповідь на удар сирійських урядових сил по турецьких військовослужбовцях у провінції Ідліб 27 лютого, коли загинуло 36 осіб.

Читайте також: Міністерка оборони Німеччини закликала посилити санкції проти Росії

Про це пише ТСН.

На початку лютого Туреччина оголосила про початок повноцінної військової операції у сирійській провінції Ідліб – останньому регіоні, який підконтрольний опозиції Сирії. Тривалий час армія сирійського диктатора Башара Асада за підтримки Ірану та Росії захоплювала території країни і врешті підійшла до Ідлібу, де почала наступ на початку 2020 року.

Унаслідок перекидання турецьких військових до Ідлібу для підтримки сирійської опозиції і контрнаступу фактичне пряме зіткнення між Росією та Туреччиною стало неминучим. Усі прямі перемовини між країнами були безуспішними, а наприкінці лютого підтримуванні Туреччиною опозиційні війська перейшли у контрнаступ – відбили важливе місто Саракіб та перекрили головну транспортну “артерію” Сирії – трасу Алеппо-Дамаск. Після цих подій уночі було здійснено авіаудар по позиціях турецьких військ в Ідлібі, внаслідок чого загинуло щонайменше 33 військових. Уранці 28 лютого Туреччина провела низку стратегічних нарад, назвала цей обстріл нападом на НАТО та фактично звинуватила в цьому Росію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com