Турецькі “Байрактари” укомплектують ракетами, щоб збивати дрони та літаки – гендиректор

30.10.2022, 23:03
130073

Турецька компанія Baykar хоче оснастити свої безпілотники “Байрактари” ракетами класу “повітря-повітря”, аби вони могли збивати не лише інші дрони, а й літаки.

Читайте також: СБУ затримала агента РФ: шпигував за HIMARS на півдні та коригував ракетні удари по Нікополю

Про це заявив генеральний директор турецької компанії Халук Байрактар, пише Daily Sabah.

“Скоро наші Bayraktar TB2 і Akıncıs будуть оснащені ракетами класу “повітря-повітря” не тільки для ураження дронів, а й ворожих літаків… ми проводимо випробування”, – сказав Халук.

На виставці SAHA Expo було підписано контракт між турецьким виробником зброї Roketsan і Baykar на інтеграцію зенітної ракети Sungur для боротьби з безпілотниками.

“Sungur – перевірений боєприпас, особливо проти рухомих цілей, таких як вертольоти і безпілотники. Використання його з наших БПЛА як ракети “повітря-повітря” змінить ситуацію”, – сказав на виставці генеральний директор компанії Roketsan Мурат Ікінчі.

Зараз Україна намагається перехопити БПЛА-камікадзе, які використовує Росія, маючи на озброєнні винищувачі, але використання БПЛА буде для них економічно ефективним рішенням, пише видання.

Інтеграція таких ракет у бойові безпілотники Akıncı і Bayraktar TB2 може призвести до створення концепції недорогого повітряного патрулювання для усунення таких загроз, як бойові гелікоптери і ворожі безпілотники, включно з безпілотниками-камікадзе, замість використання дорогих ракет “повітря-повітря”.

“У будь-якому разі потрібно бути готовими до вжиття контрзаходів… Ми повністю підтримуємо Україну в захисті її суверенітету”, – наголосив Халук Байрактар.

Дрони-камікадзе повільні, шумні й рухаються на невеликій висоті, що робить їх “легкими цілями”, додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com