Тимошенко була в спа-готелі на Львівщині під час карантину та роботи Ради, – “Схеми” (відео)

20.05.2020, 08:20
72933

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко не брала участі в позачерговому засіданні Верховної Ради 7 травня, на якому розглядалися невідкладні питання, пов’язані з боротьбою з епідемією коронавірусу, бо перебувала в п’ятизірковому спа−готелі на Львівщині, який належить одному з головних донорів партії Ігорю Кривецькому. Про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”.

Читайте також: Тимошенко отримала багатомільйонну компенсацію від американської юридичної фірми

Окрім Тимошенко, того ж 7 травня журналістам програми вдалося зафіксувати поблизу Edem Resort Medical & Spa її однопартійця Сергія Власенка, а також власника готелю Кривецького.

“Під час зйомок групу намагались блокувати охоронці готельного закладу, вимагали документи й наполягали на поясненні причин перебування журналістів, хоча вони перебували у публічному місці − у селі, поруч з готелем, і на полі, неподалік комплексу”, − йдеться в розслідуванні.

Спа−готель продовжив працювати й на час карантину, введеного в Україні через епідемію коронавірусу. Заклад ще до виходу розслідування − 10 травня − заявив у Facebook, що журналісти “Схем” “намагаються потрапити на територію з метою виконання замовного матеріалу”.

Там також додали, що працює не весь спа−готель, а лише медичний центр, що має відповідну ліцензію. Водночас заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень у коментарі “Схемам” зазначив, що наявність медичної ліцензії не знімає обмежень, які діють відносно роботи готелів під час карантину.

Читайте також: “Продаються слуги народу”: Тимошенко виставила на продаж партію президента

Юлія Тимошенко не прокоментувала журналістам своє перебування в Edem Resort Medical & Spa 7 травня. Сергій Власенко зазначив, що “всі свої перебування оплачує сам” і що не порушує карантину: “Принаймні наскільки я знаю, то центр Edem − це медичний центр. Припустімо. Наскільки я знайомий із ситуацією… Я нічого не підтверджую і не спростовую”.

“Схеми” наголошують, що 7 травня (коли Тимошенко з Власенком були в спа−курорті на Львівщині) Верховна Рада розглядала низку питань щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID−19, зокрема впровадження обов’язкового тестування окремих категорій населення, оплату лікарняних для медиків і їхнього страхування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com