Тисячні відкати: журналісти оприлюднили нові докази причетності Гладковського до розкрадання “оборонки” (відео)

4.03.2019, 20:52
14834

Син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Ігор Гладковський “заробив” 300 тисяч доларів на оборудках з “Укрспецекспортом”.

Читайте також: Черговий вибух в оборонній галузі: які корупційні схеми розкрило резонансне розслідування та як на них відреагували фігуранти (відео)

Про це повідомляється у розслідуванні журналістів Bihus.Info.

За даними розслідувачів, компанія “Укрспецекспорт”, яку раніше очолював чинний директор “Укроборонпрому” Павло Букін, свідомо переплатила за поставку авіаційних запчастин із Росії у сім разів більше їхньої ринкової вартості. До схеми причетний і син Олега Гладковського Ігор, і його бізнес-партнери.

Зокрема йдеться про поставки до України російських високомірів – дуже потрібних приладів в авіаційній сфері. “Укрспецекспорт” не має можливості напряму здійснювати поставки з Росії, тому Букін і звернувся до Гладковського та Жукова.

11 липня 2016 року Букін надіслав Жукову перелік високомірів. У приватній переписці з Жуковим Букін вказав, що бюджет складає 800 тисяч доларів.

“Деталі потягом везли до Москви, де їх оформили і відправили літаком до ОАЕ. Там їх оформили як запчастини до цивільних вертольотів і доставили до Києва. У столиці комплектуючі розмитнили як високоміри і легалізували”, – йдеться у повідомленні програми “Наші гроші”.

У переписці Букін написав Жукову, що той може виставляти ціни на прилади на свій розсуд. Для розмитнення високомірів використали компанію “АН Сервіс”. Сума розмитнення на кордоні склала 11 млн 845 тис. грн. На митниці ж вказали 14 млн 377 тис. грн. Це могли зробити для того, аби щодо поставки не виникало запитань.

Зазначається, що з ОАЕ запчастини доправляли до України у п’ять разів дешевше. Відправка із РФ була у сім разів дешевша. Оборонний концерн заплатив за поставки 580 тисяч доларів.

Журналісти додали транспортні витрати, а також 160 тисяч доларів на хабарі, транзитну роботу тощо. У підсумку вийшла сума чистого прибутку для родини Гладковських і Жукова в 300 тисяч доларів. 10 тисяч доларів заплатили Букіну.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com