У 20 разів смертоносніша, ніж COVID-19: світ готується до нової пандемії через загадкову “хворобу Х”

14.01.2024, 16:03
152823

Світ може зіткнутися із новою пандемією, яка буде більш смертоносною, ніж коронавірус через появу загадкової “хвороби Х”.

Читайте також: Прикордонники можуть вимагати в чоловіків документи з ТЦК про відстрочку, – ДПСУ

Про це йдеться в анонсі на сайті економічного форуму.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі, який пройде з 15 до 19 січня, обговорять можливе виникнення пандемії через нову маловивчену хворобу. Захід запланований на 17 січня.

“З огляду на нові попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що невідома “хвороба X” може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні, щоб підготувати системи охорони здоров’я до численних майбутніх викликів”, – йдеться у повідомленні.

Із доповіддю виступатимуть міжнародні експерти, зокрема голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус. Фахівці збираються обговорити потенційні ризики та заходи протидії у боротьбі із новою хворобою.

Додамо, що, відповідно до термінології ВООЗ, хвороба X – найменування теоретичного невідомого патогену, здатного викликати епідемію або пандемію. Термін був ухвалений у лютому 2018 року для переліку патогенів та захворювань, що вимагають термінової розробки ліків або способів лікування.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com