У Австралії – повінь століття

23.03.2021, 15:35
95739

Близько 20 тисяч жителів австралійського штату Новий Південний Уельс покинули свої будинки через повінь. Рівень води в річках зростає через безперервні зливи. У деяких районах зафіксовані зсуви, – пише Микола Кондратенко (Deutsche Welle).

Читайте також: Руйнівна повінь на заході України: у МВС назвали кількість жертв

Не менше 18 тисяч жителів австралійського штату Новий Південний Уельс, у тому числі 3 тисячі мешканців Сіднея, були змушені покинути свої будинки через повінь. Про це прем’єр-міністерка штату Гледіс Береджіклян повідомила в понеділок, 22 березня. Найбільш постраждалі регіони отримають кошти для відновлення, як і жителі районів, визнаних зонами катастрофи, запевнив прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

У низці районів зафіксовані зсуви. Аеропорт Ньюкасл на північ від Сіднея припинив обслуговувати рейси після затоплення злітно-посадкової смуги.

Рівень води в річках Нового Південного Уельсу і Квінсленду продовжує зростати через рясні дощі, що не припиняються кілька днів. Раніше вода перелилася через 142-метрову дамбу в містечку Уоррагамба поблизу Блакитних гір. За оцінками влади, жителі на на південному сході континенту не стикалися з таким катастрофічним паводком майже століття. Синоптики очікують, що зливи продовжаться і найближчими днями.

Фото ілюстративне.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com