У Білорусі чоловіку за жорстоке вбивство двох сестер-пенсіонерок винесли смертний вирок

30.07.2019, 22:50
35207

Колегія у кримінальних справах Вітебського обласного суду засудила Віктора Павлова до виняткової міри покарання за жорстоке вбивство двох сестер-пенсіонерок. Про це повідомляє білоруський правозахисний центр ″Вітебська весна″ .

Читайте також:  “Шпигунський” скандал: українського журналіста Шаройко засудили на 8 років у Білорусі

Це вже другий смертний вирок, який присудили в Білорусі у 2019 році.

Держобвинувач попросив для Павлова найвищу міру покарання – розстріл. Прокурор зазначив, що вбивство було скоєне цією особою вже не в перший раз і це є обтяжливим фактором.

У своєму останньому слові в суді обвинувачений заявив, що розкаюється, і просив суд не ставити його на страту. Адвокатка Павлова також переконувала суд не застосовувати до нього виняткову міру і при погодженні вироку врахувати його каяття і співпрацю зі слідством.

У результаті суд погодився з позицією державного обвинувача як по суті обвинувачення, так і за міру покарання. Смертний вирок зачитав голова судової колегії Євген Давлюд.

Рішення суду не є остаточним і може бути оскаржене у вищій інстанції.

Нагадаємо, Білорусь залишається єдиною в Європі і СНД державою, де застосовується смертна кара. З 1990 року в Білорусі було розстріляно понад 400 засуджених до найвищої міри покарання. За весь цей час було помилувано лише одну людину.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com