У Болгарії більше не продаватимуть громадянство іноземним олігархам

22.01.2019, 22:35
8595

В країні припинять продавати багатим іноземцям громадянство за інвестиції. У міністерстві юстиції країни вважають, що ця система не принесла вагомих економічних благ для Болгарії. Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Читайте також: Українські чиновники задекларували нерухомість у 43 країнах, найбільше – у РФ

Про такий крок у Болгарії повідомили наступного дня після інформації, що Єврокомісія збирається застерегти держави-члени союзу від продажу громадянства. У Брюсселі переконані, що такі “інвестиції” допомагатимуть іноземним організованим злочинним групам проникати в ЄС, щоб відмивати гроші та ухилятися від сплати податків.

Отримати болгарський паспорт, що відкриває двері до більшості країн ЄС можуть іноземці, які інвестують у країну від 1 млн левів ($ 580 922) до 2 млн левів. Двадцять країн-членів ЄС нині продають документи на проживання.

“Цифри доводять, що мета збільшення іноземних інвестицій та економічного розвитку не була досягнута. В результаті нові робочі місця не були створені, а економічне зростання не було прискорено “, – заявили у відомстві.

Стало відомо, європейська комісія 23 січня оприлюднить звіт, в якому попередить про небезпеку схеми із продажу громадянства або проживання в країнах ЄС багатіям.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com