У Брунеї страчуватимуть за подружні зради та гомосексуалізм

28.03.2019, 17:52
18501

З наступного тижня у Брунеї буде запроваджено смертну кару за секс між людьми однієї статі, подружні зради та зґвалтування. Порушників закидатимуть камінням. Окрім того, за крадіжку передбачена ампутація кінцівок.

Читайте також: У Танзанії стратять вчителя, який вбив учня

Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення правозахисної організації Amnesty International.

Згідно з інформацією організації, ці нововведення наберуть чинності 3 квітня. Вони передбачені поправками до кримінального кодексу країни.

Міжнародні правозахисники вимагають від влади Брунею негайно зупинити впровадження цих покарань і привести Кримінальний кодекс у відповідність до міжнародних норм у галузі захисту прав людини.

“Бруней повинен негайно припинити свої плани зі здійснення цих жорстоких покарань і переглянути свій кримінальний кодекс відповідно до своїх зобов’язань в галузі прав людини. Міжнародне співтовариство має терміново засудити крок влади Брунею з легалізації цих жорстоких покарань. Деякі з потенційних “правопорушень” взагалі не повинні розглядатися як злочини, в тому числі секс з обопільної згоди між дорослими людьми однієї статі”, – заявила юрист Amnesty International Рейчел Чхоа-Ховард.

Зазначимо, що у 2014 році в Брунеї почав діяти новий кримінальний кодекс, який ґрунтується на нормах шаріату. Влада країни вирішила впроваджувати його поступово, зокрема через критику правозахисників.

Вказано, що відповідно до міжнародного права тілесні покарання в усіх їх формах, таких як забивання камінням, ампутація або побиття, являють собою тортури та принижують гідність людини. Такі види покарань заборонені за будь-яких обставин. Ця заборона також визнається імперативною нормою звичаєвого міжнародного права, це означає, що кожна держава зобов’язана дотримуватись цієї норми, навіть якщо ця держава не є учасником відповідного договору з прав людини.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com