У Британії затримали та звільнили під заставу російського олігарха Фрідмана – ЗМІ

3.12.2022, 19:03
131966

Британське Національне агентство з боротьбі зі злочинністю (NCA) затримало російського мільярдера, якого підозрють у відмиванні грошей. Ним може бути Михайло Фрідман. Згодом його звільнили під заставу.

Читайте також: США внесли ПВК “Вагнер” та Росію до “чорного списку” щодо свободи віросповідання

Як повідомляється на сайті агенціїджерела УП.

“NCA провело масштабну операцію з арешту багатого російського бізнесмена за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ та змові з метою дачі неправдивих свідчень”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку в будинку російського бізнесмена було вилучено кілька цифрових пристроїв і велика сума готівки.

Зазначається, що 58-річного бізнесмена заарештували офіцери відділу боротьбі з клептократією NCA ще 1 грудня у його лондонській резиденції. Також арештуали 35-річного чоловіка, що працював у приміщенні. Його підозрюють у відмиванні грошей і перешкоджанні діям NCA, бо він намагався залишити будівлю з сумкою, у якій було кілька тисяч фунтів готівкою.

Також в Лондоні затримали 39-річного колишньго бойфренда теперішньої партнерки бізнесмена. Йому інкримінують низку злочинів. Зокрема, відмивання грошей і змову з метою шахрайства.

Трьох затриманих допитали NCA, а згодом звільнили під заставу.

До слова, в агентстві не називають імена ні “заможного російського бізнесмена”, ні інших фігурантів справи. За деякими даними, цим бізнесменом є підсанкційний російський олігарх Михайло Фрідман.

“Відділ NCA з боротьбі з клептократією, створений тільки цього рокук, досяг значних успіхів у розслідуванні потенційної злочинної діяльності з боку олігархів і професійних постачальників послуг, які їх підтримують і допомагають, а також тих, хто пов’язаний з російським режимом. Ми продовжимо використовувати всі доступні нам сили і тактики, щоб усунути цю загрозу”, – сказав Грем Біггар, генеральний директор NCA.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com