У Будапешті повторно затримали українського капітана через аварію на Дунаї

30.07.2019, 10:51
35071

У Будапешті Верховний суд Угорщини взяв під варту 64-річного одесита Юрія Ц., капітана швейцарського круїзного судна Viking Sigyn. Про це інформує Радіо Свобода.

Читайте також: У Криму знайшовся зниклий капітан судна “Норд”

29 травня корабель зіштовхнувся на Дунаї з прогулянковим катером Hableány (“Русалка”), внаслідок чого загинули 28 людей, переважно туристи з Південної Кореї.

Як відомо, згодом заарештували капітана круїзного теплохода, що зіткнувся з прогулянковим катером на річці Дунай у Будапешті.

Адвокат затриманого Ґабор М. Тоут і прес-секретар столичного суду Ференц Раб підтвердили факт повторного взяття під варту українського капітана без оприлюднення подробиць, пише видання.

Своєю чергою, інтернет-портал Police.hu повідомив, що в процесі розслідування, до якого залучили ряд експертів, слідчі знову взяли під варту капітана-українця за підозрою у ненаданні допомоги потерпілим.

Верховний суд Угорщини вирішив, що червневе рішення суду Будапешта звільнити українця під заставу у 15 мільйонів форинтів (понад 50 тисяч доларів) суперечить національному законодавству, і скасував його.

Читайте також: У Гібралтарській протоці затримали нафтотанкер з українцями на борту

29 травня на Дунаї зіткнулися велике круїзне судно та малий прогулянковий катер. Від сильного удару катер затонув приблизно за 7 секунд. Всього на борту катера було 35 людей (угорці – капітан та матрос, і 33 пасажири, громадяни Південної Кореї), врятувалися лише семеро. У перебігу пошукових робіт знайдені тіла 24 дорослих та 6-річної дитини. Серед них був угорський капітан і матрос затонулого судна. Один пасажир досі вважається зниклим безвісти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com