У Чехії потяг, що прямував до Чопа, зіткнувся з вантажним: серед загиблих є українці

6.06.2024, 15:03
159856

В аварії поїзда Прага-Кошице чеської приватної компанії RegioJet, що прямував до Чопа, загинуло четверо пасажирів. Серед них – дві громадянки України.

Читайте також: В ГУР оцінили російське угрупування в Україні та біля кордонів: шокувальна цифра

Про це повідомили у пресслужбі українського Міністерства закордонних справ.

“За попередньою інформацією, загинуло чотири особи. Серед них дві громадянки України, громадянство інших загиблих уточнюється. Ще 34 особи зазнали незначних поранень та отримали медичну допомогу на місці. Окремих осіб доставлено до медичних закладів міста Пардубіце та Градець Кралове”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в аварію потрапив пасажирський потяг Прага – Кошице чеської компанії RegioJet. До його складу входять причіпні вагони до українського Чопа, які розташовані в середині потяга.

На місці аварії був оперативно створений координаційний штаб, до якого увійшли правоохоронні органи та служби порятунку. Зазначається, що консульська посадова особа в Брно перебуває на місці події та на постійному зв’язку з рятувальними та правоохоронними відомствами.

В сюжеті ТСН повідомляють, що невідомо – яке громадянство мають двоє інших загиблих. Тим часом зазначається, що найбільше травмованих серед пасажирів першого вагона. Один з машиністів потрапив до лікарні, інший – госпіталізації не потребував.

Як повідомили в “Укрзалізниці”, причепні вагони, пасажири яких їхали до Чопа, були у середині поїзда. Наразі компанія-перевізниця працює з чеськими колегами, аби допомогти пасажирам із пересадками. На місці ж аварії працюють експерти, які мають встановити причини зіткнення. За словами чеської влади, без їхніх висновків говорити, що саме сталося, зарано.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com