У Чехії проросійська партія вимагає припинити допомогу ЗСУ

10.01.2024, 15:05
152674

У Чехії керівники позапарламентської правопопулістської та проросійської партії PRO, представник антиурядового об’єднання “Чеська Республіка проти бідності” Йіндржих Райхл заявив, що Прага не повинна надавати військову допомогу Україні. Мовляв, це не відповідає національним інтересам країни.

Читайте також: Комітет Ради ухвалив важливе рішення щодо закону про військовий облік

Про це повідомляє видання ČTK.

Зазначається, що напередодні у Палаті представників обговорювали петиції антиурядового об’єднання, в якій містяться вимоги “припинити риторику про те, що Чехія перебуває у стані війни”, а також припинити постачання військової техніки в Україну.

Позиція партії PRO

Йіндржих  Райхл та інші представники політичної сили заявили про необхідність “дипломатичного та мирного вирішення конфлікту”. За словами політика, твердження про те, що в Україні воюють, зокрема, і за Чехію, не відповідають дійсності.

“Це брехня, це чиста маніпуляція… Щодня, коли війна в Україні затягується, відбувається більше страждань, більше непотрібних смертей, більше непотрібного кровопролиття та більше економічних втрат, а також подальше погіршення позиції України у переговорах про можливий мир”, – сказав він.

Відповідь Міноборони Чехії

Заступник міністра оборони Чехії Ян Йіреш зауважує, що “пан Райхл дуже гучний, але дуже часто каже дурниці”.

Представник оборонного відомства заявив, що без західної допомоги російські окупаційні війська могли б дійти до Ужгорода. Адже з Кремля неодноразово лунали заяви про те, що РФ воює “проти всього Заходу”, а отже, і проти Чехії, наголосив представник Міноборони.

“Не викликає сумнівів те, що якби ми від початку не підтримали у військовому плані Україну – Чехія, Польща, майже всі інші європейські країни та інші країни світу, то російська армія була б сьогодні в Києві або навіть в Ужгороді”, – зауважив він.

За словами Йіреша, що рішення про припинення війни повністю залежить від агресорки Росії та її диктатора Володимира Путіна. При цьому незалежність України відповідає національним інтересам Чехії, заявив політик.

“Ворожі ракети не впадуть на територію Чехії, якщо ми допоможемо Україні захистити її незалежність”, – зауважив заступник міністра оборони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com