У Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ

9.01.2019, 09:18
7405

9 січня у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ.

Читайте також: У Чорне море увійшов розвідувальний корабель ВМС Британії

Про це повідомив експерт благодійного фонду “Майдан закордонних справ” Андрій Клименко.

“Вранці 9 січня у Чорне море увійшов ракетний протичовновий есмінець “Североморск” (619), проект “Фрегат”, по класифікації НАТО – Udaloy”, – зазначив Клименко.

“До Чорного моря вперше за часи окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, що відносять до основної ударної сили ВМФ РФ у дальній морській зоні”, – підкреслив він.

У Міноборони РФ в свою чергу з посиланням на прес-службу Північного флоту підтвердили інформацію про входження “Сєвєроморська” у Чорне море.

“9 січня великий протичовновий корабель Північного флоту “Сєвєроморськ”, що виконує завдання далекого походу, пройшов протоку Босфор і увійшов у Чорне море. До 7 січня БПК “Сєвєроморськ” виконував поставлені завдання у Середземному морі”, – заявили в МО РФ.

У Міноборони РФ зазначили, що з кінця вересня до середини грудня “Сєвєроморськ” діяв в акваторії Індійського океану, Аденської затоки, Червоного та Аравійського морів.

“Він виконував завдання по боротьбі з піратством та забезпечував безпеку цивільного судноплавства”, – заявили у російському відомстві.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com