У ДБР розслідують крадіжку 10 мільйонів гривень на Укрспецекспорті

16.07.2019, 20:14
33382

Слідчі Державного бюро розслідування ведуть досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення грошових коштів службовими особами держкомпанії Укрспецекспорт. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте також: У ДБР заявили, що Порошенко впливає на досудове розслідування

″Встановлено, що службові особи ДК Укрспецекспортза попередньою змовою ввели механізм привласнення коштів державного підприємства шляхом їх перерахування на рахунки ТОВ Фішер Клаб і ТОВ Фішер Клаб 2017. Кошти перераховувались за фіктивно надані послуги з харчування представників іноземних делегацій″, – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, на підставі підроблених документів держконцерну в 2018 – 2019 роках на рахунки зазначених фірм було перераховано близько 10 млн гривень.

Співробітники ДБР і прокурори Військової прокуратури Центрального регіону України провели обшуки за місцем роботи та проживання службових осіб Укрспецекспорту і ресторані Фішер.

″Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактами привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах організованою групою осіб (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)″, – відзначили в бюро.

У разі доведення провини чиновникам загрожує тюремний термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com