У ДБР заявили, що Порошенко впливає на досудове розслідування

15.07.2019, 17:16
33193

Захопленню приміщення ДБР задля впливу на досудове розслідування у кримінальних провадженнях, де фігурує екс-Президент України, має бути надана оцінка. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба.

Читайте також: ДБР відкрило 28 кримінальних справ проти працівників НАБУ

Повідомляється, що 15 липня під ДБР відбулася акція політичної сили, окремі учасники якої вийшли за межі правового поля. Зокрема, йдеться про те, що учасники увірвалися до приміщення правоохоронного органу, прикриваючись депутатським мандатом; заблокували в’їзд та виїзд транспорту з ДБР; зірвали проведення зустрічі з європейськими міжнародними партнерами стосовно розвитку та посилення ДБР; вимагали від директора правоохоронного органу ″термінових результатів розслідування″, або взагалі його скасування.

″Це називається політичний тиск. Серед учасників акції – люди в балаклавах, які принесли у приміщення ДБР вогнегасники. Це – втручання в діяльність правоохоронного органу. Щодо проваджень, учасником яких є екс-Президент України″,– йдеться у повідомленні.

Читайте також: Діяльність Порошенка: корупція і перевищення влади

Державне бюро розслідувань зазначило, що стоїть на захисті національних інтересів. Зазначено, що під час досудового розслідування відбувся витік інформації. За цим фактом розпочато службову перевірку.

″Останній тиждень політичної кампанії є випробуванням на дотримання європейських цінностей, серед яких незалежність роботи правоохоронної системи. Тим не менш, яким би не був політичних тиск, досудове розслідування буде професійним, незаангажованим та об’єктивним″, –повідомляє Роман Труба.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com