У “Дії” з’явиться пенсійне посвідчення: як і хто його зможе отримати

8.02.2022, 18:02
111020

Пенсійний фонд планує нововведення, при якому до “Дії” додадуть пенсійне посвідчення.

Читайте також: Зеленський заявив про запуск Дія City в Україні

Як йдеться у проекті постанови ПФУ, з якою можна ознайомитись на сайті Федерації профспілок України (ФПУ), електронне пенсійне посвідчення у “Дії” може формуватися за бажанням пенсіонера. Людина, яка отримала пенсійне посвідчення або платіжну картку, може додатково одержати документ в електронній формі.

Електронне відображення пенсійного посвідчення формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (“Дія”) за допомогою мобільного додатку “Дія”.

Відображення формується разом із унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом тощо), який забезпечує передачу інформації з реєстрів.

Електронне відображення пенсійного посвідчення формується автоматично за наявності у реєстрі відомостей, зокрема, оцифрованого образу особи.

Електронне відображення пенсійного посвідчення буде мати однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.

Крім того, електронне відображення пенсійного посвідчення містить унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), який забезпечує перехід за посиланням на підтвердження запису на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com