У “Дії” запускають тестування пенсійних посвідчень та посвідок на проживання: деталі

6.07.2022, 07:30
123336

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що пенсійні посвідчення у застосунку будуть як за віком, так і за інвалідністю.

Читайте також: Захисникам передали автівки та ліки, а переселенцям – продукти та одяг, – Палатний про роботу «Української команди»

Деталі розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Баннік в ефірі 1+1 під час телемарафону у вівторок, 5 липня.

“Ми працюємо зараз на те, щоб запровадити пенсійні посвідчення та е-посвідки на тимчасове проживання. Ще не запустилися, але запустився набір на бетатестування. Наступного або наприкінці цього тижня вийде запустити. Пенсійні посвідчення включають як пенсійне посвідчення за віком, так і за інвалідністю. І це буде так само додатковий документ у “Дії”, – сказав Баннік.

Він зауважив, що ці документи передбачатимуть перевірку в онлайн, а також можливість отримання копії.

“Тут важливо, по-перше, ми позбавляємо людину від необхідності мати документ із собою. Ну і додатковий момент, дуже часто, будемо відвертими, оскільки паперових паспортів в “Дії” немає і не буде, дуже часто пенсійні посвідчення люди використовують як документ, який посвідчує його особу, а не тільки як підтвердження того чи іншого статусу. То у таких людей з’явиться така можливість. Ми з Пенсійним фондом пропрацьовуємо, щоб там завжди були фотографії. Всі ці документи, звісно, передбачають і перевірку онлайн, і якщо документ це дозволяє, то можливість отримання його копії”, – додав керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації.

За його словами, Україна за рівнем цифровізації за декілька років досягла високих результатів. Естонія починає визнавати, що Україна “зробила величезний крок і все ж вона починає претендувати на номер один”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com