У двох областях України ввели посилений контроль над поліцією

9.06.2020, 18:50
74983

У чотирьох ізоляторах тимчасового тримання міст Кропивницький, Сарни, Херсон і Дніпро впровадили систему відео- й аудіофіксації.

Читайте також: У Києві на хабарі спіймали проректора одного зі столичних університетів (фото)

Всі дії зі звуком записує відеокамера, повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ України, передає Обозреватель.

Найближчим часом МВС планує розширити систему Custody Records на всі підрозділи поліції. Також пілотний проєкт був запущений у 10 підрозділах Кіровоградської області і в одному відділенні поліції Дніпропетровщини.

“З моменту, коли ця система почала працювати, в ізоляторах тимчасового тримання зменшилася кількість неправдивих обвинувачень про неправомірне поводження із затриманими”, – зазначив начальник Управління дотримання прав людини Нацполіції Руслан Горяченко.

Він додав, що громадянина, який потрапляє до ізолятора, першим зустрічає інспектор із дотримання прав людини. Він пояснює, що затриманий у безпеці і кожна його дія записується на камеру. В окремій кімнаті під відео- і аудіозапис інспектор проводить першу бесіду.

Горяченко пояснив, що поліцейський має робити позначки в системі, а в разі скарги прийняти і передати її відповідному органу – Департаменту внутрішньої безпеки або Державному бюро розслідувань.

Поки затриманий перебуває в ізоляторі, система також аналізує, чи потрібна йому медична допомога.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com