У Facebook блокуватимуть пропаганду білого націоналізму після теракту в Новій Зеландії

27.03.2019, 22:55
18373

Керівництво соцмережі заборонило публікацію контенту, який “звеличує або підтримує” білий націоналізм і сепаратизм. У заяві компанії зазначається, що ″ці концепції тісно пов’язані з ксенофобськими організованими групами і їм немає місця в наших сервісах″.

Читайте також: Facebook заблокував політичну рекламу Порошенка на десятки тисяч доларів: скільки платить решта кандидатів

Починаючи з наступного тижня, Facebook і Instagram будуть видаляти пости і коментарі, які пропагують або підтримують білий націоналізм.

У Facebook заявили, що для ідентифікації контенту про білий націоналізм буде використовуватися штучний інтелект, який застосовується для автоматичного виявлення терористичного контенту.

Користувачам, які будуть шукати інформацію про перевагу білої раси, запропонують перейти на сторінку некомерційної організації Life After Hate, яка була заснована колишніми екстремістами і виступає проти пропаганди ненависті.

Рішення Facebook було прийнято менш ніж через два тижні після того, як білий націоналіст з Австралії вбив 49 осіб в двох мечетях в Новій Зеландії. Стрілок транслював атаку в прямому ефірі на Facebook, а копії відео поширилися по Facebook, Twitter і YouTube.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com