У Франції звільнили президента культурного фонду, після того, як він закликав убити шведську екоактивістку Грету Тунберг

30.09.2019, 09:53
44511

У Франції президента Асоціації любителів “Токійського палацу” Бернара Шенбо звільнили після того, як він закликав убити 16−річну шведську екоактивістку Грету Тунберг. Про це повідомляє Le Parisien.

Читайте також: Екоактивістка Грета Тунберг отримала нагороду “Посла совісті” від організації Amnesty International

У своєму пості у Facebook президент написав, що не заперечує зміни клімату, але “ця божевільна додає ненависті в наше суспільство, яке і так порушене негативом з усіх сторін”. Також Шенбо висловив надію, що активістку хтось застрелить.

Користувачі в коментарях до посту Шенбо відзначили, що його слова −підбурювання до вбивства. У відповідь керівник фонду відповів: “Так”. Після цього національний музей “Палац Токіо” виступив із заявою, в якій відхрестився від слів Бернара Шенбо.

Також в установі заявили про обрання нового керівника фонду. Пізніше Шенбо написав ще один пост, в якому вибачився за свої слова і зазначив, що “не закликає до вбивства Грети Тунберг”.

“В Facebook у мене вирвалися висловлювання, абсолютно мені не властиві”, – написав він.

Нагадаємо, Грета Тунберг влаштувала “рознос” світовим лідерам на саміті ООН. Дівчинка зробила емоційну промову, звинувативши світових політиків у вкраденому дитинстві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com