У Гаїті посилилися масові протести є загиблі (фото, відео)

17.02.2019, 18:14
12502

У столиці країни Порт-о-Пренс набрали обертів масові протести проти президента країни Жовенеля Моїз. Його мітингувальники називають ставлеником Вашингтона. Мітингуючі спалили прапор США, скандуючи: “Геть американців, хай живе Путін!”. Протести в країні почалися 7 лютого і активісти вже звернулися за допомогою в розв’язанні кризи до Москви, Каракасу і Пекіну. Про це повідомляє Le Journal de Montreal.

Читайте також: Президент Венесуели заявив про розірвання дипломатичних стосунків з США

“Ми хочемо заявити про остаточний розрив з США, з нас досить американської окупації, ми так більше не можемо”, – заявив лідер групи мітингувальників.

Протестуючі звинувачують президента Моїз в нездатності забезпечити громадян республіки життєво необхідними речами. Лідера Гаїті також підозрюють в розтраті грошей.

З початку протестів на Гаїті загинули щонайменше 7 осіб. Ще кілька десятків людей отримали поранення, в тому числі один з журналістів, які висвітлювали події.

Акції протесту привели до зіткнень з правоохоронцями. Останні застосували світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Президент країни йти з посади не планує. Він заявив, що не віддасть Гаїті в руки наркодилерів, і закликав незадоволених перейти до діалогу заради припинення громадянської війни.

Влада США відкликали з республіки всіх другорядних дипломатів і закликали своїх громадян утриматися від поїздок туди.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com