У ГПУ просять згоди у Ради, щоб зняти недоторканність з Дубневича

17.10.2019, 17:51
47508

Генпрокурор Руслан Рябошапка направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Ярослава Дубневича. Про це з посиланням на прес-службу ГПУ повідомляє Українська правда у четвер, 17 жовтня.
Читайте також: У ГПУ порушили три справи про великі розкрадання в оборонці

″17 жовтня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України дев’ятого скликання″, – сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що прізвища нардепа в ГПУ не називають, проте саме компанії братів Дубневичів та посадові особи Укрзалізниці фігурують у розслідуваннях НАБУ. У справі збігається сума збитку – 93 млн 277 тис грн.

НАБУ зібрало достатньо доказів для вручення Дубневичу підозри за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

″Будучи народним депутатом восьмого скликання і перебуваючи на посаді голови комітету ВР з питань транспорту, він був обізнаний про фінансовий стан ПАТ Укрзалізниця, зокрема, його потреби при проведенні державних закупівель, а також мав вплив на засновників і посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівняльних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок і комплектів роздільного скріплення§, – пише прес-служба ГПУ.

Дубневич зі спільниками вивчив та проаналізував попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняв рішення заволодіти коштами філії Центр забезпечення виробництва ПАТ Укрзалізниця. Слідство вважає, що кошти нардеп отримав за допомогою контрольованих юросіб через узгоджене завищення ціни.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com