У ГУР назвали обсяги боєприпасів, які Росія отримує від КНДР

15.01.2024, 18:05
152860

Північна Корея вже передала Росії приблизно мільйон артилерійських снарядів калібру 122 мм і 152 мм. Чи передав Пхеньян Москві балістичні ракети – розвідка наразі збирає інформацію.

Читайте також: Президентські вибори на Тайвані: Китай відреагував заявою про “неминуче возз’єднання”

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький розповів у інтерв’ю “РБК-Україна”.

Скібіцький повідомив, що найактивніші постачання боєприпасів з Північної Кореї до Росії відбувалися в період від вересня до листопада 2023 року. Основний боєприпас, який постачається росіянам з КНДР, – це 122 мм і 152 мм.

“За нашими оцінками, йдеться приблизно про один мільйон таких артилерійських боєприпасів, які були поставлені до Російської Федерації. Це якраз той дефіцит, який має Москва по снарядах, і не може покрити за рахунок власного виробництва”, – розповів представник ГУР.

Скібіцький також прокоментував заяви Білого дому, що Росія начебто отримала балістичні ракети від КНДР, які двічі запускала по Україні.

“Ми збираємо всю інформацію, яка є на сьогодні – про те, що постачається з Північної Кореї. Будуть підтверджені дані – тоді будемо говорити”, – сказав представник української воєнної розвідки.

До слова, 11 січня генпрокурор Андрій Костін заявив, що днями “ми отримали перші докази використання армією РФ ракет, виготовлених” у КНДР.

Водночас Північна Корея заперечує усі заяви про передавання Росії балістичних ракет для атак по Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com