У Хабаровську проходять масштабні акції протесту через арешт губернатора (фото, відео)

12.07.2020, 21:57
78141

Жителі Хабаровського краю Російської Федерації масово виходять на акції на підтримку губернатора Сергія Фургала, затриманого за обвинуваченням в організації вбивств.

Читайте також: На кордоні між Вірменією та Азербайджаном спалахнули бойові дії: є загиблі

11 липня в Хабаровську, за різними оцінками, на вулиці вийшли від 10 до 40 тисяч осіб. Це наймасовіший мітинг у місті з 1991 року, пише Главком.

Також несанкціоновані мітинги і хода на підтримку Фургала пройшли у суботу в Комсомольську-на-Амурі, Ніколаєвську-на-Амурі, Амурську і в районних центрах Хабаровського краю.

У неділю ввечері в Хабаровську почалася нова неузгоджена акція на підтримку Фургала, заарештованого у справі про організацію вбивств бізнесменів, пише місцеве видання “DVhab”.

Протестувальники зібралися на площі імені Леніна, звідти вони пішли на Комсомольську площу, а потім – прийшли до будівлі уряду. Рух машин фактично паралізовано, оскільки учасники акції йшли по проїжджій частині.

Приблизне число учасників акції – від однієї тисячі до трьох тисяч, пізніше на вулиці Леніна залишилися приблизно 600 протестувальників.

Це третя хабаровська акція за два дні на підтримку Фургала.

Поліція затримала кількох учасників несанкціонованої акції на підтримку Фургала в неділю на площі імені Леніна біля будівлі уряду краю.

Після попереджень четверо молодих людей затримані поліцейськими. Агентство пише, що один із затриманих перебував у нетверезому стані.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com