У Харкові злочинці вимагали від адвоката 400 тисяч доларів “данини”

14.02.2019, 11:54
11904

У Харківській області викрили діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей від підприємців.

Читайте також: Прикордонник намагався з’їсти хабар під час затримання на Закарпатті

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“До складу банди входили вихідці однієї з країн Кавказького регіону. Зловмисники мали розгалужені зв’язки з представниками кримінальних кіл сусідніх держав, зокрема на території РФ”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували факт вимагання від місцевого адвоката 400 тисяч доларів США, як “відсоток” за використання взятих у борг коштів у розмірі 20 тисяч доларів.

“У разі несплати “данини” рекетири погрожували чоловікові та його родині фізичною розправою. Правоохоронці затримали у центральній частині обласного центру одного з організаторів угруповання під час отримання частини неправомірної вигоди”, – уточнили в СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників організованого угруповання.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com