У Кабміні анонсували “велике будівництво” доріг на суму 75 мільярдів гривень

26.02.2020, 21:15
64678

Міністерство інфраструктури готове до початку програми “Велике будівництво” з 1 березня, на яку у 2020 році передбачено 75 млрд гривень. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сайт Мінінфраструктури з посиланням на підсумки засідання Кабінету міністрів.

Читайте також: В Україні будуватимуть дороги з відходів промислового виробництва

“Сезон дорожніх робіт 2020 року має стати рекордним. Цьогоріч за рахунок всіх джерел фінансування на дорожнє господарство передбачено 75 млрд грн бюджетних коштів, що на 40 % більше, ніж було передбачено минулого року. Наразі готуємося до великого дорожнього будівництва і для цього модернізуємо підходи на всіх етапах роботи”, − цитує прес−служба міністра Владислава Криклій.

Він повідомив, що для підвищення ефективності виконання завдань, визначених указом президента України “Про деякі заходи щодо створення умов для розвитку і підвищення якості автомобільних доріг”, Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації державних інвестиційних проектів у сфері дорожнього будівництва та реконструкції мостів.

Читайте також: Бюджет на ремонт та будівництво доріг збільшать на 20 млрд грн

“Урядом затвердження Порядок здійснення Державним агентством автомобільних доріг запозичень під державні гарантії. Це дає можливість Укравтодору здійснити запозичення у поточному році та виконати додатково ремонтно−будівельні роботи в обсязі близько 20 млрд гривень”,− сказав міністр.

За його словами, в міністерстві планують оновити і побудувати у 2020 році не менше 4000 км автомобільних доріг загального користування державного значення.

“Створення безпечних умов дорожнього руху, розбудова мережі сучасних і якісних автомобільних доріг, створення належної дорожньої інфраструктури для розвитку бізнесу − ключові завдання Міністерства інфраструктури України у сфері дорожнього будівництва. І ми робимо все можливе, що їх виконати якомога швидше”, − зазначив Криклій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com