В Україні будуватимуть дороги з відходів промислового виробництва

4.12.2019, 18:12
55566

В Україні дозволили застосовувати відходи виробництва, зокрема металургійні шлаки і жужелицю, при будівництві доріг. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури в середу, 4 грудня.

Читайте також: В Україні появляться “розумні” дороги

″Таке рішення уряду дозволяє позбутися залежності від імпорту з Російської Федерації будівельних матеріалів, зокрема бітуму. Це також дозволить економити кошти під час дорожніх робіт, якість при цьому буде належною″, – запевнив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Зазначається, що відтепер при здійсненні державних закупівель робіт з будівництва і послуг з поточного ремонту доріг загального користування обов’язково передбачатиметься застосування неціновою критерію Заходи із захисту довкілля з його питомою вагою не менше 10%.

″У договорах на будівництво, поточний ремонт автомобільних доріг загального користування у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській областях буде передбачатися використання відходів виробництва (металургійних шлаків, жужелиці тощо), відповідне нормативним документам з питань екологічного маркування і декларації″, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до сих пір ціновий критерій залишався єдиним критерієм, який застосовується замовниками для виконання ремонтно-будівельних робіт на дорогах загального користування для визначення підрядних організацій.

″Таке рішення має поліпшити екологічну ситуацію – відходи повинні не забруднювати навколишнє середовище, а ″працювати″ на користь суспільства″, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com