У Карпатах врятували німецького туриста, який заблукав у горах

26.01.2019, 21:49
9207

Сьогодні у Карпатах знайшли німецького туриста Мірко Барча, який напередодні заблукав у районі Драгобрату.

Читайте також: На Закарпатті лавина забрала життя одного туриста

Рятувальники нарешті знайшли Мірко Барча. Дводенні пригоди 47-річного чоловіка з Німеччини закінчилися тільки сьогодні.

Майже тиждень іноземний гість катався на Драгобраті, в останній день вирішив спуститися сам і заблукав. Він каже, що на гору раптом впав туман, пішов сильний сніг, за кілька метрів нічого не було видно. Він вийшов до урочища з річкою в пошуках порятунку. Далі йшов берегом, а де й просто водою, і пройшов майже 20 кілометрів. “Я вирішив спускатися річкою – не йти вгору. Але я німець. І думав, що як і в Європі, за поворотом обов’язково буде якась хата або навіть село. А тут нічого! Місцями довелося йти навіть по воді. Ось така була глибина. Кілька разів я падав. І води було по пояс”, – розповів Мірко.

Дорогою німець покинув лижі, бо в них іти було вже неможливо, а нести – важко. Об каміння розбив лижні черевики. У ніч вирив собі в снігу яму для спання, але вчасно зрозумів, що замерзає. Рятувальники кажуть, що Мірко прийняв єдине правильне рішення – йти, не зупиняючись. А от проблемою в пошуку стало те, що чоловік нікого не попередив, де збирається кататися. “Ми по веб-камерах тільки побачили, на якому підйомнику він піднявся. Тільки так ми визначили, куди він пішов”, – розповів керівник гірської пошуково-рятявально частини у Закарпатській області Олександр Гуляк.

Пошукові роботи завершились сьогодні. Рятувальники кидали петарди, на шум яких і відкликнувся турист.”Йдучи, ми кидали петарди. Він почув вибухи. Каже, це було стимулом для нього зібрати останні сили. Він кричав “рятуйте!”. Ми бачимо: чоловік весь такий сніжний, мокрий, тремтить”, – розповів керівник Рахівського гірничого пошуково-рятувального відділення Дмитро Боклажук для ТСН.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com