У Кіпрі припинили видачу “золотих паспортів”

1.11.2020, 20:52
88007

На Кіпрі в неділю, 1 листопада, припинила діяти програма надання громадянства країни в обмін на інвестиції. Так звана програма “золотих паспортів” зупинена через велику кількість зловживань. Відповідне рішення ухвалив уряд Кіпру.

Читайте також: Зеленський підписав закон про подвійне оподаткування між Україною та Кіпром

У жовтні міністерство фінансів і міністерство внутрішніх справ Кіпру виступили за припинення видачі “золотих паспортів” через велику кількість порушень і високу вразливість програми, і уряд підтримав ту ініціативу.

У серпні на Кіпрі вибухнув скандал через розслідування, проведене телеканалом “Аль-Джазіра”. Журналіст, який видавав себе за громадянина Китаю, засудженого за відмивання грошей, зв’язався з юристами, ріелторами, а також спікером парламенту і отримав підтвердження, що громадянство Кіпру при наявності грошей може отримати навіть засуджений. На тлі скандалу голова кіпрського парламенту Дімітріс Сіллоріс подав у відставку.

“Аль-Джазіра” назвала імена володарів 2,5 тисяч “золотих паспортів” (40% з них становили жителі Росії) і вказала на кримінальне походження грошей багатьох з них.

Зазначимо, в листопаді 2019 року влада Кіпру позбавили так званих “золотих паспортів” 26 осіб, включаючи дев’ять росіян, імена яких не назвали. Тоді в Нікосії визнали, що не завжди вірно оцінювали ризики, пов’язані з видачею громадянства в обмін на інвестиції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com