У Конгресі США вимагають у Білого дому надати всі документи, пов’язані з розмовою Трампа та Зеленського

5.10.2019, 14:44
45454

Демократи в Палаті представників Конгресу США вимагають від Білого дому надати всі документи, пов’язані з їх розслідуванням стосовно президента Дональда Трампа.

Читайте також: У справі скандальної розмови Зеленського з Трампом з’явився ще один свідок

Конгресмен Елайджа Каммінгс з Комітету по нагляду, Адам Шифф з Комітету з розвідки та Еліот Енгель з Комітету з міжнародних відносин заявили, що були змушені направити повістку в суд після того, як Білий дім не надав документи, які були витребувані у листі від 9 вересня, передає Голос Америки.

“Ми глибоко шкодуємо, що президент Трамп поставив нас – і всю країну – в подібне становище, але його дії не залишили нам іншого вибору, крім як видати цю повістку”, – заявили законодавці. Вони мають намір отримати документи, пов’язані з телефонною розмовою президента Трампа та президента України Володимира Зеленського від 25 липня. Саме ця розмова стала причиною для проведеного ними розслідування.

Законодавці вимагають, щоб Білий дім передав їм запитані документи не пізніше 18 жовтня. Зокрема, їх цікавить, хто ще був присутній під час телефонної розмови. Прес-секретар Білого дому Стефані Грішем розповсюдила заяву, в якій зазначено: “Повістка нічого не змінює. Лише більше документів, даремно витрачений час та гроші платників податків, які продемонструють, що президент не зробив нічого поганого”. Юристи Білого дому вказують, що Трамп має право ігнорувати запити комітетів, що проводять розслідування, оскільки Палата представників у повному складі не схвалила його початок. Аналогічна повістка спрямована віце-президенту США Майку Пенс, від якого вимагають надати документи, що стосуються його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, а також запис телефонної розмови Трампа і Зеленського.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com