У Кропивницькому суддя вимагав хабар від винуватця смертельної ДТП

27.10.2023, 15:05
148820

Суддю Кропивницького апеляційного суду викрито у вимаганні хабаря в обвинуваченого у дорожньо-транспортній пригоді, яка призвела до загибелі людини.

Читайте також: Маєтки у Буковелі і Яремчі: військком з Рівного, який побив солдата, “забув” задекларувати майна на 46 млн грн

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Як встановили слідчі, за 10,5 тисячі доларів суддя обіцяв призначити підсудному покарання, непов’язане з реальним  позбавленням волі.

“До протиправної діяльності посадовець залучив свого знайомого – ексспівробітника розформованої міліції як посередника для обговорення “умов” та передачі неправомірної вигоди. Правоохоронці задокументували факт передачі спільнику всієї суми хабаря”, – йдеться у повідомленні.

Судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а його спільнику – за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 ККУ (пособництво у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com