У Криму з’явилася нова база забезпечення армії РФ – “Схеми” (фото)

28.06.2023, 13:31
142944

На території села Широке поблизу Сімферополя у тимчасово окупованому Криму зʼявилася нова база забезпечення російських військ. Там  розташовані казарми та сотні вантажівок, позашляховиків і автоцистерн, які перевозять паливо.

Читайте також: Чи будує “Вагнер” військові бази у Білорусі та, чи є загроза для України – прикордонники відповіли

Про це повідомляють “Схеми“, публікуючи супутникові знімки Planet Labs. Експерти пояснили журналістам, що це може свідчити про збільшення присутності окупаційних військ у Криму.

На супутникових знімках за 23 червня видно, що нова база окупантів розташовується у двох місцях на території села Широке у 25 кілометрах на північ від Сімферополя. Військовий експерт Михайло Жирохов допоміг журналістам ідентифікувати техніку. За його словами, здебільшого там наявні військові вантажівки, автоцистерни та позашляховики. Інші обʼєкти, зафіксовані супутником можуть слугувати казармами для російських військових.

“Схеми” зазначають, що раніше на цій території знаходилося фермерське господарство. Відповідно до супутникових знімків, розгортання бази на тій ділянці почалося в березні 2023 року.

Супутниковий знімок ділянки за 16 лютого / "Схеми"Супутниковий знімок ділянки за 16 березня / "Схеми"

Супутник також зафіксував десятки вантажівок та автоцистерн, які перевозять пальне, на іншій ділянці села Широке. У 2022 році на цій території також була техніка, проте її було значно менше, і це була не військова техніка.

Супутниковий знімок ділянки за 8 травня 2022 року / "Схеми"
Супутниковий знімок ділянки за 23 червня 2023 року / "Схеми"

Журналісти також зʼясували, що в цьому селі розташовується 101 окрема бригада матеріально-технічного забезпечення (ОбМТЗ). Військова частина дислокується в місті Уссурійськ (Далекий Схід РФ). Також авторам матеріалу вдалося поспілкуватися з одним із російських військовослужбовців – 26-річним Кирилом Бишковим, який раніше потрапив до бази “Миротворець”. Він підтвердив, що служить у 101 бригаді і дійсно перебуває на території окупованого Криму.

“Поява однієї з таких бригад в окупованому Криму може свідчити про значне збільшення тут угруповання російської армії, адже очевидно, що частини, що знаходяться там з 2014 року, вже мають налагоджену систему забезпечення. Вибір місця у селі Широке не очевидний, але в Криму залишилося не так багато місць, де можна розгорнути подібні з’єднання, а штатний склад такої бригади – близько двох тисяч осіб”, – наголосив Жирохов, додавши що зазвичай підрозділи, які відповідають за матеріально-технічне забезпечення,розгортають із бойовими частинами. Це робиться для того, щоб швидко організувати ремонт техніки чи підвезення пального.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com