У Криму за дивних обставин зникають і помирають російські чиновники

28.04.2020, 15:10
70876

В окупованому Криму за дивних обставинах продовжують гинути і зникати російські чиновники.

Читайте також: В Україні можуть спростити розмитнення “євроблях”

Про це пише РБК-Україна з посиланням на “Радіо Свобода”.

Видання пише, що з моменту анексії півострова за нез’ясованих обставинах померли четверо чиновників, ще двоє пропали. При цьому більшість випадків відбувалися за схожих обставин – їх тіла знайшли у ванній кімнаті.

Зокрема, 22 квітня в орендованій квартирі в Ялті виявили мертвим заступника голови департаменту культури уряду Москви Леоніда Ошаріна. За попередніми даними, він учинив самогубство у ванні, двері були закриті зсередини. У той же час ЗМІ повідомляють, що його тіло з різаними ранами пролежало у ванній більше десяти днів. Офіційних підтверджень немає.

До цього в грудні 2018 року в Сімферополі виявили тіло колишнього голови підконтрольного Росії Центрального райсуду Віталія Михйлова. У 2014 році він перейшов на службу Росії і зберіг свій пост.

У листопаді 2017 року у ванній скоїв суїцид глава “федеральної антимонопольної служби Криму” Тимофій Кураєв. За неофіційними даними, чиновник дочекався, поки дружина і діти заснуть, зачинився у ванній і скоїв самогубство, записавши його на відео без пояснення причин. До приїзду на півострів він був співробітником Головного управління економічної безпеки і протидії корупції МВС Росії.

Читайте також: Кабмін відкликав подання Саакашвілі на призначення віцепрем’єра – журналіст

У серпні 2015 року знайшли повішеним голову підконтрольної Росії адміністрації селища Коктебель Ростислава Сторожика. Місцеві ЗМІ писали, що він покінчив з собою у ванній, де його і виявила дружина. За кілька годин до цього чиновник писав смс начальнику поліції. Його смерть пов’язували з відмовою брати хабарі.

Ще два інциденти пов’язані зі зникненням колишнього головного архітектора Ялти Едема Керімова і колишнього “віце-прем’єра” підконтрольного уряду Росії Криму і колишнього мера Судака Володимира Сєрова. Перший у грудні 2018 року взяв лікарняний і більше не вийшов на роботу. Щодо Сєрова місцеві ЗМІ поширюють інформацію про те, що він нібито виїхав на материкову частину України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com