У Кривому Розі протестувальники двох шахт у повному складі піднялися на поверхню

26.09.2020, 16:26
85141

Шахтарі, що третій тиждень протестували під землею на чотирьох шахтах Криворізького залізорудного комбінату, пристають на умови адміністрації, підписують Меморандум і частково піднімаються на поверхню.

Читайте також: Зеленський відвідав в лікарні єдиного вцілілого у авіакатастрофі на Харківщині (фото)

Як передає Укрінформ, про це голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомив у Фейсбуці.

“Попередньо стало відомо, що в ході перемовин гірників та адміністрації КЗРК було досягнуто домовленості, що всі гірники, хто знаходився під землею з першого дня протесту, підпишуть Меморандум і це буде гарантією непритягнення їх до відповідальності, запорукою непереслідування.

Адміністрація КЗРК категорично наполягла на тому, що передбачені Меморандумом вимоги в частині підвищення зарплат на підприємстві наберуть чинності з моменту, коли на поверхню підіймуться всі протестувальники всіх чотирьох шахт”, – зазначив Волинець.

За його словами, вчора ввечері протестувальники шахт “Тернівська” та “Гвардійська” у повному складі піднялися на поверхню. Вже в суботу, 26 вересня, на шахті “Тернівська” перша зміна приступила до роботи.

На “Гвардійській” ведуться ремонтні роботи на підйомі.

З шахти “Батьківщина” вночі на поверхню виїхали 11 протестувальників.

Станом на 9.10 підземний протест продовжують 68 гірників шахт “Жовтневої” та “Батьківщина” Криворізького залізорудного комбінату.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com